Wintersport: de essentials

Als je voor het eerst op wintersport gaat heb je een hoop spullen nodig. Je kunt namelijk niet zomaar het koude weer trotseren en daarbij wil je ook de nodige veiligheid hebben als je de berg op gaat. Als je nog nooit op wintersport bent geweest lees dan vooral even verder, we zullen je namelijk uitleggen wat je allemaal moet meenemen als je vertrekt!

Een goede skihelm

Een goede skihelm is heel erg belangrijk en in veel skigebieden zelfs verplicht. Skieen kan namelijk een gevaarlijke sport zijn. Helemaal als je het nog nooit hebt gedaan zal je daarom zeker een keer vallen. Om een dreun op je hoofd te verzachten is een skihelm daarom zeker aan te raden. Een goede skihelm houdt daarnaast je hoofd ook warm en je kunt je skibril er makkelijk op vastzetten.

Een skibril

Een skibril is ook erg belangrijk. Zonder zal je last krijgen van je ogen. Dit komt namelijk door de reflectie van het witte oppervlak van de sneeuw. Helemaal als de zon erop staat zal je echt een bril met uv bescherming moeten hebben. Als het bewolkt is wil je daarentegen juist weer een bril die een gele of oranje lens heeft. Hierdoor kun je beter de diepte blijven zien en kun je veiliger skiën of snowboarden.

Een warme outfit

Tot slot heb je nog een goede ski outfit nodig. Zorg in ieder geval voor een goed pak (broek en jas) en thermokleding. Goede sokken zijn ook essentieel. Als je echt een koukleum bent doe dan zoveel mogelijk laagjes aan om jezelf warm te houden. Mocht dit toch te warm worden dan kun je ook makkelijk een laag uit doen!
Bron: sinner.eu