Welke vakantie kies jij?

recreatiewoning

recreatiewoning

In totaal boekten we in Nederland vorig jaar 36,7 miljoen vakanties. Hierbij gingen zo’n 13 miljoen mensen, ongeveer 82% van onze bevolking, tenminste één keer weg. Gemiddeld gezien gingen we er zo’n 3 keer tussenuit. Spanje, Duitsland en Frankrijk blijken hierbij erg populair te zijn. Maar wat kan je eigenlijk nog meer doen? Wij bespreken een aantal mogelijkheden!

Vakantie in eigen land

Naast dat we vaker op vakantie blijken te gaan, blijkt ook dat we vaker kiezen voor een vakantie in eigen land. En waarom ook niet eigenlijk? Het is goedkoper en er zijn genoeg leuke dingen te doen. Ga bijvoorbeeld naar een vakantiepark zoals Centerparcs of Landal Green. Misschien nog wel leuker is om voor een recreatiewoning te kiezen. Wanneer je een eigen recreatiewoning laat bouwen, kun je er het hele jaar lekker tussenuit!

Met het vliegtuig

Het zonnetje dat naar je lacht, zomerse temperaturen en een azuurblauwe zee die je toelacht. Een weekje weg met het vliegtuig zorgt wellicht voor de meest relaxte vakantie. Vooral wanneer je kiest voor een all-in resort. Lekker aan het strand, de hele dag toegang tot eten en drinken en onbezorgd genieten van alle andere faciliteiten zoals de sportschool en het entertainment. En ben je toe aan wat meer activiteit? Bezoek dan een van de stadjes in de buurt of kies voor een culturele of actieve excursie om de omgeving te verkennen.

Rondreis

Hou je ervan om de wereld te ontdekken? Ga dan op een rondreis. Het is erg tof om richting Azië of Amerika te gaan en daar meerdere plekken te ontdekken. En hebben je vrienden en/of familie andere vakantiewensen? Dan kun je ook prima alleen gaan. Dit geeft je veel vrijheid en je leert er ontzettend veel van. Bovendien maak je sneller contact met locals en andere vakantiegangers.

Kamperen

Ben je een liefhebber van natuur en avontuur? Ga dan lekker kamperen in een mooi natuurgebied. Of je nou kiest voor een tentje, een caravan of een bungalow. Op een kampeervakantie kom je heerlijk tot rust. Kies bijvoorbeeld voor een mooie camping aan het Gardameer. Het is er prachtig én er zijn veel leuke dingen te doen. Wat ook leuk is: kamperen in Scandinavië. Hier mag je namelijk op veel plekken in de vrije natuur overnachten!