Top 4 vakantieparken in Limburg

Vakantie in het eigen land, dat kan gelukkig gewoon nog! Om er toch even tussen uit te kunnen knijpen, zoeken we graag de uithoeken van ons land op. De Wadden, het hoge noorden of toch het gezellige zuiden?

Deze blog gaat over mijn favoriete vakantiebestemming: Limburg. Met name het heuvelachtige landschap van Zuid-Limburg geeft mij een gevoel echt even in het buitenland te zijn. Maar ook in de vlakkere delen van Limburg is genoeg te beleven. In deze blog: de beste vakantieparken in Limburg voor verschillende huishoudens!

Weertenbergen

Weertenbergen is voor echte waterratten! Dit vakantiepark in Midden-Limburg kenmerkt zich door eenvoudige bungalows in een groene en waterrijke omgeving. Sommige bungalows hebben een eigen aanlegsteiger en boot, waardoor je met de boot je boodschappen kunt doen! Er zijn in dit park eindeloos veel voorzieningen: van golfslagbad tot chillzone voor tieners. Maar de grootste attractie is de waterrijke omgeving: perfect om te kanoën, waterfietsen of lekker te luieren op het zandstrandje.

Buitenhof De Leistert

Vlakbij Roermond, midden-Limburg, vind je het dorpje Roggel. Daar ligt het vakantiepark ‘Butienhof de Leistert’. Het park kenmerkt zich door luxe vakantieboerderijtjes, volledig opgetrokken in de stijl van oud Limburgse boerderijen. Het park grenst aan een bos en er kan in de omgeving heerlijk gewandeld worden. Voor de kinderen zijn er tevens tal van voorzieningen, zoals een subtropisch zwembad, een indoorspeeltuin, bowlingbaan en een grote buitenspeeltuin. Dat maakt dit vakantiepark perfect voor gezinnen.

Resort Arcen

In Noord Limburg vind je Roompot Resort Aren. Dit park is zeer geliefd door gezinnen en heeft goede recensies. De trots van het park is de ‘Park Plaza’, opgetrokken in een klassieke bouwstijl. Hier vindt je tal van voorzieningen, zoals een zwembad, indoorspeeltuin, parkwinkel en eettentjes. Maar ook buiten zijn er genoeg activiteiten te beleven. Van kalfjes aaien bij de kindboerderij tot een potje midgetgolf. Het park biedt opties voor iedere knip: van eenvoudige bungalow tot luxe verblijf.

Kasteeldomein Cauberg

Tenslotte een luxe pareltje in het Zuiden van Limburg. Bovenop de Cauberg, vlak buiten het centrum van Valkenbug, vindt je Kasteeldomein Cauberg. Het is een luxe vakantiepark met tal van authentieke Limburgse vakwerkhuizen. Ook zijn er luxe appartementen in het park te vinden. Het park biedt weinig voorzieningen voor kinderen, wat het een uitermate geschikte locatie maakt om samen even de rust op te zoeken. Ideaal voor stelletjes en senioren! Het centrum van Valkenburg ligt op loopafstand. Bovendien zijn er tal van prachtige routes te bewandelen in de heuvelachtige omgeving. Een absolute aanrader dus!

Je ziet het: er is voor ieder een vakantiepark Limburg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *