Top 10 in West Canada

reisbureau-canada

Wil je een rondreis West Canada maken? Dan wil je natuurlijk weten welke plekken en bezienswaardigheden jij niet mag missen. Bekijk deze Top 10 in West Canada om precies te weten wat de hotspots zijn van de westkust. Je kunt je ook uitgebreid laten adviseren door een reisbureau Canada waar reisadviseurs werken die gespecialiseerd zijn in dit gebied. 

  1. Banff National Park

Volgens velen is dit het allermooiste natuurpark van héél Canada! In Banff National park bewonder je kristalheldere meren, hoge bergpieken van de Rocky Mountains en allerlei wilde dieren zoals grizzlyberen. Ontdek het park te voet of met een kajak!

  1. Jasper National Park 

Niet ver van Banff National Park ligt Jasper National Park. Ook hier verbaas je je over de schoonheid van de natuur met grote bosgebieden, watervallen, bergen en meren. Ga op expeditie om beren, elanden en wolven in de ruige natuur te zien!

  1. Vancouver

West Canada staat eigenlijk niet zo bekend om grote steden, maar Vancouver is daar een uitzondering op. Voor een rondreis West Canada kom je met het vliegtuig aan in Vancouver en dat is een goede reden om hier een paar dagen te blijven. Wandel tussen hoge wolkenkrabbers, ontdek per fiets Stanley Park vol totempalen, ga naar Chinatown en loop over de gigantische brug Capilano Suspension Bridge.

  1. Wells Gray National Park

Ben je een liefhebber van spectaculaire watervallen? Dan kun je je hart ophalen in Welss Gray National Park! De Helmcken Falls moet je zeker gezien hebben. 

  1. Lake Louise 

Canada barst van de prachtige meren, maar Lake Louise is misschien wel de mooiste. Dit felblauwe meer is omsloten door bossen en bergen vol besneeuwde toppen. Maak hier je mooiste reisfoto! Met een kano kun je het meer op.
 

rondreis-west-canada
  1. Icefield Parkway 

De weg tussen Banff National Park en Jasper National Park heet de Icefield Parkway. Deze weg is een attractie op zich. Je komt langs de meest fantastische uitzichtpunten en natuurwonderen. Bij de gletsjers van Columbia Icefield kun je een Ice Explorer stappen om de gletsjer op te gaan. Naast gletsjers kom je op deze 230 kilometer lange route ook prachtige meren zoals Peyto Lake en watervallen zoals de Sunwapta Falls tegen.

  1. Tofino 

Het vissersdorpje Tofino op Vancouver Island is dé plek bij uitstek om walvissen te spotten. Soms kun je walvissen vanaf de kust al zien zwemmen, maar je kunt deze grote zeedieren nog beter zien met een bootexcursie waarbij je de open zee op gaat. 

  1. Victoria

Trek op Vancouver Island ook zeker een dag uit voor Victoria. In deze sfeervolle en romantische stad moet je zeker even naar de Inner Harbour gaan en de botanische tuinen van de Butchart Garadens bezoeken. 

  1. Campbell River 

Campbell River is een goede plek om wildlife excursie te maken. Ga op onder begeleiding van een gids op zoek naar grizzlyberen, orka’s, arenden, walvissen en orka’s. Je kunt hier bovendien goed naar zalm vissen. Maak urenlange wandelingen door Strathcona Provincial Park! 

  1. Whistler 

In de winter is Whistler het wintersportparadijs van Canada. Je kunt skiën en snowboarden bij Blackcomb. In zomer is Whistler één groot recreatiegebied waar je kunt hiken, kanoën, mountainbiken en nog veel meer andere leuke activiteiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *