Tips om duurzaam te reizen binnen Europa

We gaan met zijn allen steeds vaker en het liefst ook verder op vakantie. Maar al dat reizen brengt ook nadelen met zich mee. Daar beginnen we ons steeds meer bewust van te worden. En toch wil je ook niet alleen maar thuis blijven zitten. Dus hoe kun jij je afdruk op het milieu zo klein mogelijk houden tijdens je reizen? Je leest het in deze blog over reizen.

Het vervoersmiddel dat je kiest

Hoe dichter je bij huis blijft, hoe kleiner je afdruk is. Lees eens een reisblog over Europa en ga op zoek naar mooie plaatsen dichter bij huis. Dan kun je kiezen voor de auto of een vlucht als je toch wat verder reist. Maar het wordt ook steeds makkelijker gemaakt om bijvoorbeeld met de trein op je bestemming te komen. Vooral voor steden wordt dit steeds populairder. Ook de bus gaan naar de nodige plekken in Europa. En hier bespaar je gemiddeld zo’n 90% CO-2 uitstoot mee.

Het kiezen van een duurzame vakantie bestemming met een reisblog

Er wordt gezegd dat kamperen nog steeds behoort tot een van de meest duurzame vakanties. Hierbij neem je al je eigen materiaal mee terwijl je heerlijk in de natuur verblijft. Ben je eigenlijk niet een echte kampeerder? Let dan bij het boeken van je verblijf op hoe duurzaam ze zijn. Ook hier kan een blog over reizen een uitkomst bieden. Plaatselijke producten die gebruikt worden bijvoorbeeld. Ook het verblijven bij accommodaties die worden gerund door plaatselijke ondernemers zijn een goed voorbeeld. Zo steunt jouw vakantie de plaatselijke bevolking in plaats van de grote ketens. Dit geldt ook voor de producten die je koopt tijdens je vakantie. Een lokale ondernemer steunen is beter voor de bevolking en je krijgt er vaak meer vriendelijkheid voor terug.