Rondreis New Zeeland plannen: welke plaatsen moet je bezoeken?

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van een rondreis New Zeeland, dan kun je uitgaan van een avontuurlijke vakantiebestemming met mooie tropische regenwouden, paradijselijke stranden, actieve vulkanen, besneeuwde bergtoppen en bruisende steden vol cultuur en historie. Ga je een rondreis New Zeeland plannen, dan is het slim om eerst door te gaan met het lezen van de tekst hieronder zodat je weet welke plaatsen je écht moet bezoeken.

Een rondreis New Zeeland boeken

Bij het boeken van een rondreis New Zeeland kan je uitgaan dat je geniet van beeldschone stranden, groene regenwouden die dichtbegroeid zijn, unieke wijnlandschappen, actieve vulkanen, prachtige gletsjers en besneeuwde bergtoppen met mooie uitzichten over de mooiste delen van het land. Hier komt nog bij dat je de lokale bevolking kunt begroeten en dat je de historie en de cultuur in New Zealand kunt proeven van dichtbij.

Queenstown bezoeken

Als je een rondreis New Zeeland gaat boeken, bezoek dan ook Queenstown voor de mooiste uitzichten over de skyline. Je kunt ook de bergen, de rivieren en de brug zien op hoogte en je kunt bij Queenstown allerlei spannende activiteiten boeken, waaronder bungeejumpen, snowboarden, paragliden, skiën of kanovaren. Om deze reden wordt Queenstown ook wel de ‘Adrenaline Capital of the World’ genoemd in de volksmond.

Kaikoura verkennen

Tijdens een rondreis New Zeeland kun je ook Kaikoura verkennen, de welbekende plaats waar de bergen en de zee elkaar tegenkomen dankzij de canyon onder de zeespiegel. Hier kom je allerlei tropische zeedieren tegen waaronder potvissen, schelpdieren, dolfijnen, bultruggen, haaien, walvissen en rots kreeften.

Auckland: The City of Sails

Je kunt bij een rondreis New Zeeland niet vergeten om ook langs Auckland te gaan, ook wel The City of Sails genoemd. Het gaat om de voormalige hoofdstad van New Zeeland dat volledig door water is omringd met honderden zeilboten en jachten. Vanuit Auckland kan je de ferry nemen naar Auckland Fish Market en de echte avonturiers kunnen vanuit de tower overigens ook een bungeejump doen.

Abel Tasman National Park

Eén van de bezienswaardigheden die je niet mag missen is het Abel Tasman National Park, waar je de blauw groene lagunes en de zandstranden met palmbomen van dichtbij kunt bewonderen. Je kunt in het park wandelen, kajakken, zeilen of fietsen met een gids die je alles over de historie en de cultuur vertelt.

Fiordland National Park

Naast het Abel Tasman National Park kan je ook naar het Fiordland National Park, een park vol met watervallen, meren, besneeuwde heuvels en dichtbegroeide bossen. Je kunt te voet in het park wandelen om te genieten van de mooiste uitzichten ter wereld dankzij de ongerepte wildernis van het park, waarbij je onderweg unieke hangbruggen tegenkomt met prachtige groene valleien en ruwe berg plassen.

De grotten van Waitomo

Bezoek de grotten van Waitomo als je op zoek bent naar avontuur in de natuur. Je kunt je wanen in de donkere grotten van kalksteen die vochtig zijn. Hier zie je de lichtgevende gloeiwormen die de grotten mooi oplichten tot een uniek spektakel.

Ook voor alle rondreizen down under ben je bij ons aan het juiste adres.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *