Prachtige natuur in het noorden van Nederland

Het hele jaar door werkt men zich helemaal suf. Een scholiere of student werkt in een supermarkt om extra centjes te verdienen en de ouders zitten bijvoorbeeld op kantoor om daar te werken voor de kost. Uitkijken naar een lekkere vakantie is iets wat men graag doet. Maar vakanties zijn er niet zomaar, daar moet uiteraard weer hard voor gewerkt worden. Maar er bestaan gelukkiger ontelbare alternatieven dan weken lang zomervakanties. Wat dacht je van het alternatief Appelscha, wat een ontzettend leuk uitstapje is voor met z’n tweetjes of het hele gezin. Lees rustig verder.

Het is eigenlijk een plek die niet heel erg bekend is. Daarentegen is het een ontzettend leuke plek om naar toe te gaan, het zal dan ook extra helpen als je er nog niet eerder bent geweest. Iets nieuws is vaak ook wat spannender en leuker om te bezoeken. Het is zeker leuk om Appelscha te ontdekken. Vlakbij de grens van Drenthe laat de provincie Friesland zich van een onverwachte, maar zeer mooie kant zien. Mooie groene bossen beginnen langzaam op te vallen en plots komt het Friese landschap er doorheen. Het is geen harde klei, grote meren en vlakke weilanden. Het is iets totaal anders, veel mooier. Het is een bosrijke omgeving met hoge zandgronden en twee nationale parken. Optimaal genieten van de natuur is iets wat je hier goed kan doen. De rust en de ruimte die aangeboden wordt door het Drents Friese Wold.

Er zijn diverse manieren om dit prachtige gebied te verkennen. Stevige wandelaars zijn hier helemaal op hun plek. Het is te voet allemaal goed te zien en het gebied is makkelijk te verkennen. Het is ook prima te verkennen met een mountainbike, een echte aanrader voor mensen die graag iets extra’s opzoeken.

Er is ook zeker overnachting beschikbaar. Hotel Appelscha is een in de buurt gelegen hotel met prachtige voorzieningen. Neem een kijkje op de website en boek nu snel voor een prachtig uitstapje!