Met de trein Parijs bezoeken: 4 voordelen

Met de trein op vakantie of een stedentrip maken, je hoort het steeds vaker. De reistijden per trein worden steeds minder kort en er zijn steeds betere verbindingen tussen de steden. Wil je graag met de trein Parijs bezoeken? Met de Thalys reis je gemakkelijk en snel vanuit Amsterdam Centraal Station naar Parijs en dat in slechts 3 uur en 18 minuten. De trein haalt soms snelheden van 300 kilometer per uur en dat maakt de reistijd zo kort. De makkelijkste, maar vooral leukste manier om naar Parijs af te reizen! Een goed begin van jouw citytrip.

Instappen en uitstappen in het centrum van de stad

Per trein Parijs bezoeken brengt een groot voordeel met zich mee: het in- en uitstappen in het centrum van de steden. Je reist rechtstreeks van stadscentrum naar stadscentrum. Dagelijks vertrekken er tien treinen van Amsterdam CS naar Parijs. Genoeg mogelijkheden om per trein Parijs te ontdekken. Mocht je liever opstappen in Schiphol of Rotterdam Centraal Station, dan is dat ook mogelijk. In Parijs aangekomen met de trein stap je uit op station ‘Gare du Nord’, de eindbestemming van de trein. Als overnachtingsplek nog te ver is om te lopen, kun je er ook voor kiezen om de metro of bus te nemen of een fiets te pakken. Na jouw treinreis ben je in ieder geval niet aangewezen op een dure taxi die jou naar jouw bestemming brengt. 

Trein Parijs: comfortabel reizen

Reizen met de trein naar Parijs brengt ook een hoop comfort met zich mee. In de trein heb je voldoende beenruimte en plek om jouw bagage te plaatsen. Je kunt zelf kiezen waar je gaat zitten, mits je in de juiste klasse zit, en kunt ook eenvoudig rondlopen in de trein. Je kunt je eigen eten en drinken meenemen, maar je kunt ook genieten van de service die de Thalys biedt. Met een Premium ticket komt het personeel het eten zelfs bij je brengen. Daarnaast is er ook een gratis WiFi-verbinding voor alle reizigers. Met de trein kom je op plekken waar je met de auto niet kunt komen, dus geniet vooral van het uitzicht. 

Je kunt genoeg bagage meenemen in de trein naar Parijs

Tijdens jouw treinreis naar Parijs is het toegestaan om twee grote bagagestukken en één stuk handbagage mee te nemen. Je hoeft dus niet te letten op het gewicht van jouw bagage, maar moet het wel zelf kunnen dragen. Dat is een groot voordeel ten opzichte van het vliegen naar Parijs, waarin je soms extra moet betalen voor je bagage.

Reisduur en prijs

Per trein Parijs ontdekken of per vliegtuig? Als je jouw treinreis naar Parijs vergelijkt met een eventuele vliegreis naar de stad dan kan het voorkomen dat een vliegticket goedkoper is. Dit is ook afhankelijk van wanneer je jouw treinticket koopt; hoe eerder, hoe goedkoper. De reistijd per vliegtuig is sneller dan de reistijd per trein, maar als je kijkt naar de reistijd van deur tot deur is een treinreis zeker sneller. Bovendien kun je in de trein lekker blijven zitten en hoef je niet van de incheckbalie, door de paspoortcontrole, te boarden en naar het vliegtuig te lopen. 
Per trein Parijs bezichtigen is een gave en vooral relaxte ervaring die je echt eens zou moeten uitproberen! Voor meer informatie over met de trein naar Parijs kan je terecht op www.treinreiziger.nl.