Kort parkeren Schiphol, wat zijn de mogelijkheden?

Mensen die willen parkeren op de luchthaven van Schiphol doen dat uiteraard lang niet altijd voor een lange periode. In tal van verschillende gevallen is het zo dat kort parkeren Schiphol de beste keuze is. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer je iemand naar de luchthaven brengt, maar ook wanneer je er gewoon even voor een dagje of anderhalve dag tussenuit gaat. Kort parkeren Schiphol zorgt ervoor dat je voor een beperkte periode kan parkeren op de luchthaven tegen een zeer interessante prijs. Lijkt dit jou ook wel een interessante optie te zijn? Wacht dan niet langer, lees snel verder en ontdek hoe ook jij voordelig kort kan parkeren op Schiphol! 

Kort parkeren Schiphol op de P1 parking

Parkeren Schiphol voor een korte termijn doe je bij voorkeur op de zogenaamde P1 Parking. Op deze parking parkeren is interessant voor iedereen die maximaal 48 uur op de luchthaven wenst te parkeren. Parkeren op deze parking is bijzonder praktisch, niet in het minst omdat je perfect binnendoor naar de vertrek- en aankomsthal kan lopen. Het feit dat je hier slechts voor een periode van maximaal 48 uur kan parkeren zorgt ervoor dat er steeds parkeerplaatsen beschikbaar zijn. Let wel, het is bijzonder belangrijk om er rekening mee te houden dat deze parking in het bijzonder is bedoeld voor mensen die kort willen parkeren op Schiphol. Bestaat het risico dat je toch langer dan 48 uur je auto zal parkeren op de luchthaven? Hou er dan rekening mee dat je per dag zal worden geconfronteerd met een behoorlijke meerprijs. Probeer je parkeertijd dus altijd zo optimaal mogelijk te plannen. 

Hoeveel bedraagt de meerprijs bij te lang parkeren?

Zoals hierboven reeds aangegeven is het bij kort parkeren Schiphol altijd van cruciaal belang om er rekening mee te houden dat je de maximale parkeerduur van 48 uur niet mag overschrijden. Hoewel niet mag, het mag natuurlijk wel, maar in dat geval zal je wel worden geconfronteerd met een stevige meerprijs. Op moment van schrijven bedraagt deze meerprijs zomaar even 100 euro per dag. Het mag dan ook duidelijk zijn, bestaat het risico dat je toch langer je auto op de luchthaven zal moeten laten staan? Kies dan altijd voor lang parkeren. 

Wat zijn de voordelen van kort parkeren Schiphol op P1?

Kort parkeren Schiphol op de P1 parking zorgt ervoor dat je kan rekenen op enkele interessante voordelen. Niet alleen is er de voordelige kostprijs voor mensen die kort willen parkeren op de luchthaven, maar wat bovendien ook te denken van de volgende voordelen: 

  • Parkeren op de P1 parking gebeurt voornamelijk overdekt; 
  • Er is videotoezicht aanwezig op de parking; 
  • In slechts enkele minuten tijd sta je in de aankomst- of vertrekhal; 

Voor kort parkeren Schiphol op P1 is geen voorafgaande reservering vereist. Je kan dus met andere woorden gewoon eenvoudig op de dag zelf de parking binnenrijden. Let wel, dit neemt niet weg dat het maken van een online reservering wel degelijk tot de mogelijkheden behoort. Hoe dan ook, wil je graag kort parkeren Schiphol? Dan mag het duidelijk zijn dat je daarvoor best kijkt in de richting van de P1 parking op de luchthaven.