Italië beleven zoals Italië bedoeld is

italy

Tjonge. Dat is nogal ‘n bewering. Hoe weet je nou wanneer je de echte, ultieme ervaring ondergaat en wanneer je de mooiste kansen laat liggen?

Heel simpel. Dat valt en staat met de plekken die je uitzoekt om je vakantie te vieren. Natuurlijk kun je naar Rome of Venetië gaan om de magnifieke steden te zien, musea te bezoeken en monumenten te bekijken om daarna een gezellig café of restaurant op te zoeken. En dan heb je natuurlijk al een hotel geboekt dat volledig aan jouw standaarden voldoet. Het perfecte plaatje. Álles.

En daarmee doe je precies hetzelfde als zovele anderen. Ben je omringd door talloze andere toeristen en heb ja, op enkele anekdotes na, volledig identieke verhalen te vertellen. En wanneer je thuiskomt heb je, in plaats van iets bijzonders te vertellen aan mensen die ook Italië hebben bezocht, alleen maar te maken met blikken van herkenning.

Misschien geeft dat je wel voldoening, hoor. En dan moet je vooral zo’n vakantie gaan boeken. Maar de werkelijke schoonheid van Italië ontgaat je dan volledig! Die ligt in het Groene Hart, zoals Umbrië ook wel genoemd wordt. Hier heerst nog de sfeer van het klassieke Italië en geniet je volop van je welverdiende vakantie in een adembenemende groene omgeving met schitterende heuvels en weelderige wijngaarden.

Gaat je hart daar sneller van kloppen? Laten we dan eens kijken naar enkele aantrekkelijke holiday rentals Umbria!

Podere Masale

Het mooie aan de schitterende rentals in Umbrië is dat ze van de buitenkant nog steeds de authentieke uitstraling hebben die al generaties lang de sfeer en de stijl van deze streek bepalen. En Podere Masale vormt op deze regel dan ook geen uitzondering! Dit schitterende landhuis ligt iets ten zuiden van Todi en is gelegen aan snelwegen die naar Rome leiden – maar dat doen ze toch allemaal?

Zonder grappen, mocht je dus nog eens naar de grote stad willen, dan zit je hier goed. In totaal kunnen er in Podere Masale twaalf gasten verblijven en hebben jullie de mogelijkheid om samen volop te genieten van jullie eigen privézwembad!

Casa Azzurra

Ken je die uitspraak ‘leven als God in Frankrijk’? Nou, zodra je Hem laat zien wat Casa Azzurra en de directe omgeving daarvan te bieden hebben, verkast Hij zo naar Italië, daar zijn we van overtuigd! Naast schoonheid biedt deze villa aan ruimtes en faciliteiten alles wat je hartje maar begeert. En dat hoeft helemaal niet veel te zijn, als je kijkt naar het verbluffende uitzicht! Een schitterend ingerichte woonkamer, wijde tuin en een comfortabele balkon geven je altijd een fijne plek om te zitten met je vrienden en/of familie.

Villa Falco

Het is te allen tijde verstandig om met je tijd mee te gaan. Maar daar heb je helemaal geen zin meer in zodra je Villa Falco hebt bezocht, dat verscholen ligt in de groene heuvels nabij Città di Castello. Dat is ook geen wonder, want hier is de tijd schijnbaar stil blijven staan. En dat werkt behoorlijk inspirerend! Misschien een beetje té inspirerend, want die betovering is na vertrek nog lang niet opgeheven.

In de omgeving is genoeg te doen maar met een grote grasvlakte én zwembad helemaal voor jezelf, plus twee lokale kwaliteitsrestaurants in het nabijgelegen Fraccano maken het behoorlijk aantrekkelijk om lekker bij huis te blijven. Geniet ervan!