Hoe kies je een Ponykamp voor je kind?

Er zijn zoveel kampen dat het bijna onmogelijk is om te kiezen. Er zijn therapeutische, sportkampen, natuurlijke historie kampen, ecologisch kampen, creatieve kampen, avontuurlijke kampen, ponykampen en vele andere soorten kampen. De ouders moeten beslissen of hun kind vreemde talen of natuurkunde zal leren, landschappen moet beklimmen of schilderen, enzovoort. Het is een kwestie van smaak, en van je eigen levensdoelen (bron: www.deburght.nl).

Misschien is de ergste nachtmerrie voor de ouders, die kiezen voor een kamp voor hun kind, dat je voor de gek wordt gehouden door mooie woorden terwijl het kamp niet in staat is om je kind’s veiligheid te waarborgen of een gezonde maaltijd op tafel te zetten.

Tegenwoordig zijn er specialisten met regels en controle organisaties die kampen licenties geven als zij voldoen aan de eisen en normen die door de wet zijn vastgelegd. Het enige wat je moet doen is om kamp tickets niet te kopen op dubieuze websites. Het is beter om ze direct te bestellen bij de organisator van het programma. Persoonlijke kennis geeft altijd waardevolle informatie.

Ponykamp pros en cons

Aangezien voorschoolse kinderen psychologisch niet klaar zijn voor plotselinge veranderingen, wordt het niet aanbevolen om ze naar ponykampen te sturen. Dat is de reden waarom de meeste psychologen zeggen dat de meest gunstige leeftijd voor het kind om naar het kamp te gaan 8-10 jaar is. Op deze leeftijd is het niet gemakkelijk voor kinderen om weg te blijven van huis, maar het bezoeken van ponykamp kan nuttig zijn voor hen. School leven hebben ze psychologisch voorbereid, ze hebben gevoel van onafhankelijkheid, zodat ze hun huizen kunnen verlaten.

Zoals je ziet heeft ponykamp zowel voordelen als nadelen. Het is dus aan jou om te beslissen of het de moeite waard is om je kind naar het ponykamp te sturen. Overweeg alle feiten die we hierboven hebben genoemd en maak uw keuze. Maar zorg er altijd voor dat uw kind er klaar voor is, zodat ook zij de zomer van hun leven hebben.