Dit zijn de mooiste wandelroutes van Nederland

Nederland is een prachtig wandelland. Met de vele natuurgebieden en lage landen kan iedereen zijn weg vinden. Wandel over het strand, in de duinen of door het bos, in Nederland kan het allemaal. Maar wat zijn nou de mooiste routes? Ontdek het in deze blog!

  1. Het Noord-Hollandpad

Dit is een prachtige route waar je veel tegen zal komen. De hele route is maar liefst 284 kilometer lang maar je kunt het natuurlijk verdelen. Je zal langs water, molens, dorpjes, natuurgebieden en bollenvelden gaan. Geniet van typische Noord-Hollandse sfeer. De route begint op Texel en eindigt in Huizen.

  • De Veluwe

Op de Veluwe kun je verschillende routes lopen. De gebieden Kootwijkerzand, de Leuvenumse bossen en de Loenermark zijn het meest populair. Wat kom je tegen? Prachtig gekleurde heidevelden, schaapskudde, jeneverbesstruiken, stuifzandvlakten, zandduiden en als je gelukt hebt brullende edelherten. Aan de zuidwestkant biedt een tien meter hoge uitkijktoren een prachtig uitzicht over het natuurgebied. 

  • Bevrijd land

Dit najaar herdenken we dat in Nederland 75 jaar geleden de bevrijding begon. Er zijn verschillende routes waar je de oorlog kunt herdenken en de bevrijding kan vieren. Tijdens de route kom je langs monumenten waar je stil van zult worden en musea die mooie verhalen te vertellen hebben.

  • Heuvel op heuvel af

Zin in een beetje uitdaging? Kies dan voor een wandelroute met heuvels. De ene wat steiler dan de ander maar zeker niet minder leuk. Tijdens de Montferlandse Toppentocht kom je maar liefst 18 heuvels tegen. Omhoog klimmen wordt altijd beloond met een mooi uitzicht.

Om deze mooie routes te kunnen lopen zijn goede wandelschoenen cruciaal. Merken als Hanglofs en Meindl hebben voor elke weersomstandigheid, locatie en voet schoenen die geschikt zijn.  Investeer eenmalig in goede wandelschoenen en geniet eindeloos van de omgeving!