Camper Adria, veel keuze

De camper is populair geworden in Nederland. Volgens een artikel in september op de website van Nu.nl is in Nederland het aantal campers sinds 2015 met bijna 49% gestegen, wat neerkomt op 45.500 stuks. Niet alleen nieuwe campers worden volop gekocht, maar ook veel tweedehands campers verwisselen van eigenaar. De jongeren zijn een opkomende markt voor campers. Een en ander heeft natuurlijk veel met COVID-19 epidemie te maken. In dit artikel zullen we de camper in zijn algemeenheid bespreken en vervolgens de camper Adria, omdat het een van de bestverkochte merken is.

Campers

Een camper wordt ook wel kampeerauto, kampeerwagen en mobilhome genoemd. Campers hebben in tegenstelling tot caravans een motor en een bestuurderscabine. De camper en caravan zijn er beiden op gericht om erin te overnachten. Een caravan kan je achterlaten als je een tourtje gaat maken. Maar waar je ook naar toe gaat, de hele camper gaat mee. Zolang een camper voor een vakantie wordt gebruikt, wordt dat kamperen genoemd. Je mag in Nederland maar op zeer weinig plekken langs de weg in een camper overnachten. In Duitsland en Frankrijk bijvoorbeeld, geven de regels wat meer mogelijkheden. Welke voorzieningen een camper biedt, hangt af van hoeveel geld je eraan wilt uitgeven. Minimaal biedt een camper slaapplaatsen, anders is het meer een bestelauto. Duurdere modellen kunnen een keuken, toilet en douche hebben. Dat betekent dat er tanks voor schoon water en afvalwater zijn, en gas om te kunnen koken. Het toilet is natuurlijk van het chemische type.

Adria

Adria is een Sloveens bedrijf en de naam komt van de Adriatische zee. Zoals gezegd is de camper van Adria een van de meest verkochte in Nederland en dat zal niet zonder reden zijn. De voorganger van Adria begon al in 1965 caravans te bouwen. Halverwege de jaren 80 kwam het bedrijf met de eerste camper Adria. Inmiddels heeft het bedrijf een zeer breed aanbod van campers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *