Alles wat je nodig hebt voor een geslaagde fietsvakantie

Bikesland

Een vakantie in de buitenlucht is in deze tijd, waarin het coronavirus nog steeds onopvallend rondwaart en op ieder moment weer kan oplaaien, populairder dan ooit. Meer dan eens besluiten Nederlanders om er met de fiets op uit te trekken. Buiten lijkt het virus immers nauwelijks een gevaar te vormen en omdat velen een tripje naar het buitenland toch nog te riskant achten, heeft een vakantie in eigen land ineens de voorkeur. Op de fiets dus.

Overweeg jij dit jaar ook op fietsvakantie te gaan? Grote kans dat dit dan de eerste keer wordt. Daarom hebben we de belangrijkste dingen voor je op een rijtje gezet. Dingen die je absoluut niet mag vergeten! Lees dus gauw verder.

Een goede fiets

Nou, die zag je niet aankomen, hè? Tijdens zo’n fietsvakantie ga je in een week of een paar weken honderden kilometers afleggen op je stalen ros. Dat is wel even wat anders dan op en neer naar de supermarkt of de kroeg. Je hebt hiervoor écht een goede fiets nodig. Misschien is dit zelfs wel hét moment om een elektrische fiets te kopen, daar heb je ook los van de vakantie een hoop plezier van. Er zijn natuurlijk talloze fietsenzaken waar je hiervoor terecht kunt, maar als je het ons vraagt kun je het best naar Bikesland in Kampen gaan!

Fietstassen

Ja, fietstassen. Of het er nu mooi uitziet of niet, ze zijn echt onmisbaar. Want geloof ons maar: zo’n volgepakte rugzak gaat je na een paar uur behoorlijk wat klachten opleveren, laat staan na een aantal dagen of zelfs weken fietsen. Koop dus per persoon twee goede, ruime fietstassen en bespaar jezelf onnodige rugklachten. Eventueel kun je zelfs aan de achter- én voorzijde fietstassen bevestigen!

Fietspompje en reparatieset

Nu je een poosje volledig afhankelijk bent van je fiets, kun je maar beter zorgen dat je ‘m heel houdt. Het zal je straks maar net gebeuren dat je precies tussen twee dorpjes in, in the middle of nowhere, lek rijdt. Dan móet je je band gewoon ter plekke kunnen repareren. Een bandenplaksetje en fietspompje mogen dus echt niet ontbreken!

Fietsbroek

Zeker wanneer je geen geoefende fietser met een hoop zogenoemd zitvlees bent, is ook een goed fietsbroekje met zeem onmisbaar. Deze kun je prima dragen onder een gewone lange of korte broek, zodat je er ook nog een beetje fatsoenlijk bijloopt. Maar verkies mode beslist niet boven comfort, want met een pijnlijk achterwerk gaat de lol van het fietsen je gauw over!