Algemene tips voor jouw rondreis in Rusland

Denk je eraan ooit in je leven eens te willen rondreizen in Rusland? Dan zijn er wellicht een paar algemene punten die handig zijn om te weten voordat je het vliegtuig, trein of eventuele lift al gepakt hebt. Hieronder zullen wij ze met jou bespreken:

Taxi

Maak in Rusland alleen gebruik van de officiële taxi’s! Op de vliegvelden zullen er veel mensen zijn die naar je toekomen om je te vragen of je wellicht een lift nodig hebt. Deze onofficiële taxichauffeurs maken vaak tripjes die 3 keer zo duur dan bij de gewoonlijke taxi’s. Ga hier dus niet op in! 

Metro

Mocht je door een grote stad zoals Moskou heen willen reizen; neem dan de metro. Dit voertuig is enorm goedkoop (voor 50 cent rij je de hele stad door) en veel overzichtelijker dan alle andere vervoersmogelijkheden in het land. 

‘I love you’

Misschien zul je je gevleid voelen, misschien ook totaal niet, maar schrik niet wanneer Russische vrouwen snel deze woorden met je zullen uitwisselen. 9 van de 10 keer zal het hier niet om echte liefde gaan, maar om pure lust en een 1 daags avontuur. Mocht je toch met één van deze vrouwen in zee willen gaan en een vervolgafspraak willen maken? Verwacht dan niet dat ze de volgende keer nog op zullen komen dagen. 

Gratis overnachten

Wist je dat het in Rusland helemaal niet zo moeilijk is om aan een gratis slaapplek te komen? Zelf niet bij de mensen thuis! De gastvrijheid naar toeristen toe is enorm hoog en door de grote steden worden hier zelf hele ‘vindt-een-slaapplek’ evenementen voor georganiseerd of evenementen waarbij je medereizigers zou kunnen ontmoeten om hierna samen verder te reizen.
Wil je meer weten over andere trips zoals bijvoorbeeld rondreizen iran? Houdt dan onze volgende blog in de gaten of neem eens een kijkje op onze website.