4 leuke plekken om te bezoeken in de Bohemen, Tsjechië

Houdt jij ook zo van de combinatie tussen geschiedenis en natuur en ben je wellicht van plan binnenkort een reis te boeken naar de omgeving van de Bohemen in Tsjechië? Wij van Camping Tsjechië geven je hieronder de mooiste tips en plekken uit de regio. 

Tsjechisch Canada

In de omgeving van Třeboňsko ligt een gebied vol met leuke kleine stadjes en dorpjes die je aan het echte Canada doen denken. Zo wordt het door de Tsjechen dan ook genoemd. Niet alleen de dorpen, maar ook de omgeving werkt enorm mee aan de beleving van dit natuurlijke gebied. Wilde rivieren die door de dorpen heen bannen, omringt met bergen bepland met woeste bossen doen het landschap heel anders aanvoelen dan plek binnen Europa. 

Sprookjeskasteel

Kasteel Hluboká. De Taj Mahal is er bijna niks bij zodra je dit oude kasteel een keer gezien hebt. Enorm druk bezocht, maar zeker de moeite waard! Door de prachtige spierwitte uitstraling van het kasteel, zul je niet meteen geloven dat het extreem kleurrijk zou zijn van binnen. En niet alleen binnen in het kasteel, ook de omgeving is beplant met prachtig gekleurde bloemen en planten.

Moerassen

Wanneer je nu echt naar een mooi natuurgebied op zoek bent, zul je zeker eens het moerasgebied van Šumava moeten gaan verkennen. Een mooi, lang en uitgestrekt natuurpad tussen de moerassen zelf leidt je naar verschillende mooie plekjes zoals een uitkijktoren of boemeltreintjes. Enorm prettig om in tot rust te komen. Leuk weetje; Uit deze moerassen werd vroeger het turf afgegraven. 

Rustieke boerderijen 

In de bohemen zijn enorm veel kleine boerderijtjes te vinden, maar wil je nu echt het rustieke gevoel opzoeken? Dan zou je echt eens naar Holašovice moeten gaan. Dit gebied vol met Middeleeuwse boerderijtjes staan op de UNESCO werelderfgoedlijst en de bewoners hiervan zijn enorm gastvrij. Erg leuk om eens een dagje bij op bezoek te gaan!

Wil je meer informatie over vakanties in Tsjechië? Kijk dan eens op de website van Camping Tsjechië