3 Redenen waarom varen zo ontzettend leuk is

varen

Hoewel we allemaal anders zijn, hebben Nederlanders één ding gemeen: bij de eerste zonnestraal gaan we massaal naar buiten. En of het nu in bikini, in zwembroek of met een boot is: we zijn vaak in of op het water te vinden. Ben jij de gelukkige bezitter van een bootje of heb jij misschien vrienden met wie je mee kunt op het water? We zijn jaloers op je. Gelukkig zijn er ook voor mensen zonder bootje genoeg mogelijkheden om te gaan varen. Overal waar water is, kun je meestal wel een boot of sloep huren. Heb jij geen ervaring met varen? Lees dan deze 3 redenen waarom varen zo ontzettend leuk is!

Reden 1: Op het water voel je de ultieme vrijheid

De wind in je haren, het geluid van het kabbelende water onder je en de zon op je gezicht: varen is het ultieme gevoel van vrijheid. Dobberend op het water ben je letterlijk even los van de grond. Het deinen van de boot op de golven heeft op veel mensen een rustgevend effect. Varen kan daardoor ook een hele meditatieve ervaring zijn: eenmaal op het water hoef je helemaal nergens anders meer aan te denken dan het hier en nu. Met deze tijd kun je toch niets anders doen, dus geef je over en geniet.

Reden 2: Varen is zo ontzettend leuk omdat je het meestal samen doet

Of je nu zelf een boot hebt of een bootje huurt: varen doe je bijna altijd samen met fijne mensen. Met wie je ook op het water bent, je gezin, een hele vriendengroep of jouw sportmaatje als je bijvoorbeeld een zeilboot hebt, samen varen is gewoon ontzettend leuk. Neem voor iedereen een lekkere lunch en voldoende koude drankjes mee en jullie dag kan niet meer stuk!

Reden 3: Vanuit een boot kun je nieuwe dingen ontdekken

Dat varen een avontuur op zich is, staat vast. Maar wist jij dat je vanuit een boot ook echt nieuwe dingen kunt ontdekken? Varend met de boot kom je eenvoudig op plaatsen waar normaal gezien geen mensen komen. De natuur kan hier zijn eigen gang gaan en dit kun jij met eigen ogen zien! Zo kun je bijvoorbeeld een bootje huren in de Biesbosch, waar bevers in het wild leven. Vergeet niet je verrekijker mee te nemen!

Vind jij varen zo ontzettend leuk dat je véél langer op het water zou willen zitten? Je kunt ook op vakantie met de boot! Bekijk hier de 3 beste cruise-hotspots aan de Middellandse Zee. Schip ahoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *